2024. április 26. péntek

2018. november 29., csütörtök 15:24

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. november 29., csütörtök (OS) - Centerke segíti a lakosságot

A Centerke Adományozó Központ 2003 óta a Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Az alapítvány külső segítség nélkül újított fel és alakított ki egy 100 m2-es önkormányzati tulajdonú helyiséget, ahol hosszabb távon is biztosítva lesz az adománygyűjtő és adományosztó jótett program. A www.centerke.hu fontos kapocs a lakosságot segítő cégek, magánszemélyek, közösségek és támogatásra szoruló emberek között.

Lelkesedés és bizakodás
A Centerkében a legszegényebb lakossági réteg remél megoldást a problémáira. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: "legtöbb esetben egy takaró vagy egy téli ruha szett kisegíti a támogatást kérő embert a bajban, gyakori kérés a Centerkében meleg alsó ruházat vagy egy meleg sapka is. Aggasztó, hogy sok esetben rezsi tartozások, közüzemi elmaradások kapcsán is felkeresik az alapítványt, ezekre a dolgokra ilyen megoldás jelenleg nem áll rendelkezésre. A Centerke működésére, mely emberek ezreit segíti, nagy segítség lenne állami vagy önkormányzati támogatás, hiszen a tevékenység hiánypótló és szükséges".

Fotók:

www.matrixalapitvany.hu/_kep/2018-centerke-adomanyozo-kozpont-03.jpg