2024. április 27. szombat

2018. december 4., kedd 14:37

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 4., kedd (OS) - Bősz Anett újrahasznosításról szóló javaslatát egységesen támogatta az ellenzék

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője zöld javaslatot nyújtott be a Parlamentnek, amely megoldást jelenthetett volna a hetek óta tartó kukakáoszra. A Liberálisok javaslata arra kötelezte volna a kormányt, hogy csak újrahasznosított papírt használhassanak az állami és az önkormányzati intézményekben. A kezdeményezés ily módon arra is kényszerítette volna a kormányt, hogy gondoskodjon végre a szelektív hulladékgyűjtés megoldásáról, a kezdeményezést azonban hiába támogatta egyöntetűen az ellenzék, a Fidesz tartózkodással leszavazta azt. Bősz Anett javaslatát a fenntartható fejlődés bizottsága tűzte napirendre, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP képviselői pedig meg is szavazták a kezdeményezést, ami végül a fideszes képviselők tartózkodásával bukott el a bizottsági szakaszban.
     A Liberálisok célja továbbra is az, hogy egész országban gördülékenyen és megbízhatóan működjön a jövőben a szelektív hulladékgyűjtés, és ne fordulhasson még egyszer elő olyan káosz, mint az elmúlt hetekben. Biztató, hogy az ellenzék egységesen támogatta a javaslatot, ami további együttműködést eredményezhet a szelektív hulladékgyűjtés területén. Sajnáljuk azonban, hogy a fideszes képviselők nem mertek egy olyan kezdeményezés mellé állni, amely egyrészt arra kötelezhetné a kormányt, hogy a jövőben megbízhatóan működjön a szelektív hulladékgyűjtés, másrészt környezetbarát és gazdaságos.

Kiadó: Magyar Liberális Párt