OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. december 4., kedd 14:37

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 4., kedd (OS) - Bősz Anett újrahasznosításról szóló javaslatát egységesen támogatta az ellenzék

        Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője zöld javaslatot nyújtott be a Parlamentnek, amely megoldást jelenthetett volna a hetek óta tartó kukakáoszra. A Liberálisok javaslata arra kötelezte volna a kormányt, hogy csak újrahasznosított papírt használhassanak az állami és az önkormányzati intézményekben. A kezdeményezés ily módon arra is kényszerítette volna a kormányt, hogy gondoskodjon végre a szelektív hulladékgyűjtés megoldásáról, a kezdeményezést azonban hiába támogatta egyöntetűen az ellenzék, a Fidesz tartózkodással leszavazta azt. Bősz Anett javaslatát a fenntartható fejlődés bizottsága tűzte napirendre, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP képviselői pedig meg is szavazták a kezdeményezést, ami végül a fideszes képviselők tartózkodásával bukott el a bizottsági szakaszban.
     A Liberálisok célja továbbra is az, hogy egész országban gördülékenyen és megbízhatóan működjön a jövőben a szelektív hulladékgyűjtés, és ne fordulhasson még egyszer elő olyan káosz, mint az elmúlt hetekben. Biztató, hogy az ellenzék egységesen támogatta a javaslatot, ami további együttműködést eredményezhet a szelektív hulladékgyűjtés területén. Sajnáljuk azonban, hogy a fideszes képviselők nem mertek egy olyan kezdeményezés mellé állni, amely egyrészt arra kötelezhetné a kormányt, hogy a jövőben megbízhatóan működjön a szelektív hulladékgyűjtés, másrészt környezetbarát és gazdaságos.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.