OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 26. vasárnap
Ismertető


2018. december 5., szerda 14:33

Az Afrikáért Alapítvány Magyarország közleménye
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - Az értheti meg igazán a "Segíteni kiváltság" mottót, aki járt már Kongóban és megtapasztalta az európai kényelem és az afrikai nyomornegyedek közötti különbséget – osztották meg a tanulságot az Afrika Napokon, a novemberben humanitárius turistaként Kongóban járt csapat tagjai.

    Ma minden hetedik ember a világon nyomornegyedben él és közel 1,6 milliárd ember lakhatása nem biztosított. A Teremtsünk Biztos Lakhatást (Build Solid Ground) projekt fő célja az európaiak aktív elköteleződésének előmozdítása a globális lakhatási, földtulajdonhoz való jogokkal és a fenntartható városokkal kapcsolatos problémák megoldására. "Ennek a globális problémának megoldásában szeretne szerepet vállalni az Afrikáért Alapítvány is. Célunk, hogy munkánk eredményeképp legalább 10 millió ember számára javuljanak a lakhatási körülmények" – emelte ki előadása során Hamvas Bálint az Afrikáért Alapítvány ügyvezetője.

A fenti cél elérésének egyik fontos pillére a helyi infrastruktúra fejlesztése, így az alapítvány a már üzemelő két iskolája és árvaháza mellett egy klinika építésébe fogott bele. Ehhez minél szélesebb körű együttműködésre van szükség, hiszen 75 millió Ft-ot kell minél hamarabb összegyűjteniük. A 15 éves alapítvány hasznos munkáját mutatja, hogy egyik árvájuk idén szerezte meg orvosi diplomáját. Dr. Tshava Guellord jelenleg hazai kórházakban mélyíti tudását, hogy ha megépül a kórház, akkor a szegények orvosaként térhessen vissza Kongóba és segítse az ott élők életét.

https://afrikaert.hu/

     Kiadó: Afrikáért Alapítvány Magyarország

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.