OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 10., hétfő 15:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A DK törvénymódosítást nyújtott be annak érdekében, hogy a háziorvosok és asszisztenseik ingyen parkolhassanak, ha beteghez mennek

    Az Orbán-kormány a legalapvetőbb dolgokban sem segíti ma a háziorvosokat. Ha egy háziorvosnak ki kell mennie a betegéhez, mert az nem tud elmenni hozzá, akkor parkolódíjat kell fizetnie. Az ingyenes parkolásuknak alapvető dolognak kellene lennie: a rendőrök sem fizetnek parkolást, a tűzoltók sem fizetnek parkolást és a mentősök sem fizetnek parkolást, miért pont a háziorvosoknak vagy a szociális munkásoknak kellene? A mai Magyarországon nem engedhetjük meg, hogy arra menjen el a háziorvosaink ideje, hogy ingyenes parkolóhelyet keresnek addig, amíg embereket is elláthatnának.

A Demokratikus Koalíció törvénymódosítást nyújtott be, hogy a háziorvosok, és asszisztenseik ingyen parkolhassanak, ha beteghez mennek. A DK szerint ugyanezt a jogot meg kell adni a szociális munkásoknak is. Ha a kormány teljesen alkalmatlan a kormányzásra és nem tudja megoldani a háziorvoshiányt, és a szociális munkások helyzetén sem tud javítani, legalább ne akadályozza őket a munkájukban. A DK szerint az európai magyaroknak jár, hogy ha bajuk van, akkor az orvos vagy az asszisztense minél hamarabb, költségek nélkül tudjon hozzájuk kimenni.

László Imre
országgyűlési képviselő, volt kórházigazgató, egészségügyi szakpolitikus
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.