OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 18. csütörtök
Ismertető


2018. december 10., hétfő 15:46

A Független Rendészeti Panasztestület közleménye
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) -

    Egyetemistáknak hirdet pályázatot az Emberi Jogok Világnapját ünneplő 10 éves Független Rendészeti Panasztestület

A világ legegyetemesebb nemzetközi dokumentumát, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát 1948. december 10-én fogadták el. Az ENSZ Közgyűlése 1954-ben nyilvánította december 10-ét az emberi jogok világnapjává.
Az idei ünnepnek külön aktualitást ad az a tény, hogy a Független Rendészeti Panasztestület, amely a magyarországi jogvédelmi rendszer egyik jelentős intézménye, a megalakulásának 10. évét is ezen a napon ünnepelte az Országházban.  
A Testület 2008-ban kezdte meg munkáját azzal a céllal, hogy a rendőrségtől független, szakmai, alapjogi kontrollt lásson el a rendészet területén. A Testület az elmúlt években több ezer panaszt kivizsgálva segítette a rendőrség szakmai munkájának fejlődését.
A Testület elnöke beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a szakszerű, az emberi jogokat a lehető legkisebb, csak a szükséges mértékben korlátozó rendőri intézkedések megvalósítása olyan közös cél, amelyért a rendőrségnek és a Testületnek közösen kell dolgoznia a jövőben is.
A Testület a megalakulásának 10. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet a Magyarországon tanulmányaikat folytató egyetemi hallgatók számára a rendészet és az emberi jogok témakörben. A pályaművek leadási határideje 2019. április 30. napja. A pályázattal kapcsolatos részletszabályok a Testület honlapján (www.repate.hu) találhatóak meg.  
(Független Rendészeti Panasztestület)
     Kiadó: Független Rendészeti Panasztestület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.