OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2018. december 12., szerda 11:39

Az Orvostechnikai Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) -

    Szükségesnek tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a tizenöt éve változatlan árak, az infláció, a kötelező béremelések és a forint árfolyamának romlása következtében a segédeszköz-ellátást végző cégek lassan csődközeli helyzetbe kerülnek. Ez már rövid távon is veszélyezteti a betegek szükségleteinek kielégítését, gyógyászati segédeszközökhöz jutását.

A támogatott gyógyászati segédeszköz ellátás jelenlegi jogi szabályozásának alapját a szociálliberális kormányzat teremtette meg 2006-ban, költségvetési takarékossági célzattal. Hamar bebizonyosodott, hogy ez a merev szabályozás nem szolgálja a betegek, a rászorulók érdekeit.

Álláspontunk szerint a betegellátás javításának érdekében a gyógyászati segédeszköz támogatás rendszerének korrekciója és korszerűsítése nem várhat tovább. Az ezt célzó munkában ezúton is felajánljuk szakmai segítségünket.

     Kiadó: Orvostechnikai Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.