OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. december 17., hétfő 11:13

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. december 17., hétfő (OS) - Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre  nevezett kreatív magyar fiatalok elsősorban a műszaki, informatikai területek iránt érdeklődnek

    A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2018/2019-es tanévre meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egy olyan speciális tanulmányi verseny, melynek során tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítania a fiataloknak.

Dr. Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja vezetésével, a bírálóbizottság az alábbi szempontok szerint értékelte a témákat, és alakította ki testületileg a véleményét:
- a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása,    
- a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke,
- az eredmények ésszerű és világos értelmezése,
- megvalósítható-e 2019. április 1-ig,
- a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.

A 112 pályázat közül a zsűri 74 kiemelkedő, főként informatikai és műszaki  problémák megoldását, ill. kidolgozását javasolta a második fordulóra, így összesen 116 fiatal dolgozhatja ki részletesen a pályázatát, akik közül 10-en határon túli magyar diákok.

A végső döntést a zsűri 2019. április végén tartandó ülésén hozza meg, melyen nemcsak a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselik Magyarországot 2019 szeptemberében az európai döntőn, Szófiában.

     Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.