OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 23. péntek
Ismertető


2018. december 21., péntek 12:29

Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - 1956-os központi emlékmű létesítése

        7.    Az elnökség a Felhívást a Magyar Távirati Iroda Sajtószolgálatában teszi közzé. Ezt követőn a korább gyakorlatnak megfelelően juttatjuk el a Felhívást. (Minisztériumok, táraszervezetek, önkormányzatok, intézménynek.)
     8.    A pályamunkák elbírálását a két 9-9 fős bizottság végzi. Egyenlő szavazat kialakítása esetén az Operatív bizottság dönt.
     9. Az első három helyezett alkotásainak makettjét – a döntés előtt – be kell mutatni legalább 7 megyeszékhelyen. Pl. Budapest, Szeged, Salgótarján, Debrecen, Győr, Pécs.) A véleményeket tükröztetni kell a döntéshozatalban.
     10.    Ezen program nem csak állami beruházásra, hanem közadakozásra épül. Személyek, intézmények adnak hozzá pénzt tervezési, kivitelezési társadalmi munkát, ki 1000 forintot, ki pedig  500 milliót). A budapesti Vörösmarty szobor talapzatába annak idején beépítették Liszkay János nevű koldusnak, az édesanyjától örökölt húsz krajcárosát, "Máriását"! a szobor talapzatába.
     11.    Elvárjuk a sajtó, tv, rádió szervezeteitől, hogy folyamatos híradással segítse a program megvalósulását.
     12.    Az Emlékművel kapcsolatos javaslatokat, észrevételeket az osszefogas1956oroksegeert@gmail.com címre várjuk 2019. január 25-ig.

Budapest, 2018. december 18.

Aláíró: Krisár Miklós
nyá.reh. alezredes
az Egyesület elnöke


     Kiadó: Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.