OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 21., péntek 12:36

Az Erdélyi Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - Erdélybe a falugazdáknak 9 fős kisbuszra gyűjtött  $5,107.75-t karácsonyra a kanadai magyarság!

        Balázs Sándor elnök megkereste azokat a falugondnokságokat, akikről tudta, hogy jármű gonddal küszködnek, valamint ahol szeretnének falugondnoki szolgálatot beindítani:
     "A Gyergyószentmiklós-i Agrokaritász szervezésében 5 településen működik falugondnoki szolgálat: Güdüc, Háromkut földrajzi fekvése valamint a körülmények miatt egy terepjáró volna a legideálisabb, Gyergyóremete, Székelypálfalva, Gyergyótőlgyes, közel 20 éves járművekkel végzik a szolgálatot, amik a lecserélést várják.
     Továbbá az önkormányzatok, egyházközségek, más civil szervezetek által működtetett falugondnoki szolgálatok, akik autót, kisbuszt igényelnek:  Fenyőkút itt volt falugondnoki szolgálat, de jármű hiányában megszűnt. Lokod, Székelymuzsna, Málnás, Gagy itt a falugondnoki teendőket saját járművével végzik a falugondnokok, lelkészek.
     Újonnan indulók: Tűr, Bethlenszentmiklós – egyben szórványprogram is lehetne- Szentivánlaborfalva, Énlaka  Felsőrákos és a Romániai Falugondnokságok Szövetsége részére is szükséges lenne, programjaink megvalósításához és 2 év múlva a Homorodkarácsonyfalv-i falugondnoki szolgálat működését is biztosítaná a jármű. Most 16 járműre lenne szükségünk.
     Hargita és Kovászna megyében van megyei támogatás a falugondnoki szolgálatra, Maros megyében az újonnan megválasztott magyar megyei elnökkel kitudjuk vitelezni a megyei támogatás megszerzését.

     Kiadó: Erdélyi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.