OS Országos Sajtószolgálat
2022. június 30. csütörtök
Ismertető


2018. december 28., péntek 09:16

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. december 28., péntek (OS) - Magyarország se fogadjon be amerikai rakétákat!

        Magyarországnak – Németországhoz hasonlóan – meg kell tagadnia az Egyesült Államoktól, hogy közép-hatótávolságú rakétákat telepítsen területére, s el kell hárítania annak veszélyét, hogy országunk katonai célponttá váljék – figyelmezteti a kormányt a Magyar Békekör pénteken kiadott állásfoglalásában. A szervezet üdvözli a német kormány elutasító válaszát az amerikai tervre, törekvését a német-orosz viszony erősítésére. Jó példaként említi az Északi Áramlat-2 gázvezeték felépítését 2019 végére, jóllehet Washington mindent elkövet az óriás beruházás meghiúsításáért. A Magyar Békekör sajnálatosnak tartja, hogy Budapest nem biztosította támogatásáról a berlini döntést az amerikai rakéták visszautasításáról. Sajnáljuk azt is, hogy a magyar kormány nem szavazta meg az ENSZ-ben a közép-hatótávolságú nukleáris fegyverekről szóló 1987. évi szerződés érvényben tartását. A Békekör közleményében figyelmeztet, hogy a rakéták hazai telepítésének engedélyezésével potenciális nukleáris csapásnak leszünk kitéve, ezért szembesíti a kormányt felelősségével a magyar nép iránt. A békéhez fűződő érdek összeegyeztethetetlen Lengyelország és Románia konfrontatív szemléletével, a berlini magatartás ezzel szemben új távlatot tárhat fel a kölcsönösen előnyös kelet-nyugati békés együttműködés előtt. Nekünk utóbbihoz fűződik érdekünk. A magyar nép túl sok vért ontott már ahhoz, hogy hagyja magát csatlósnak használni olyanoknak, akiknek csak térkép e táj.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.