OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 28., péntek 11:01

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 28., péntek (OS) - Új magyar zsidó színház alapítása. "Herzl Színház" - "Theater Herzl"

        A MAZSISZEM és a Kazán István Kamaraszínház két vezetője, Rosenfeld Dániel Imre kántor, színházi menedzser és Kriszt László rendező, színészpedagógus bejelentette "Herzl Színház" - "Theater Herzl" néven, új magyar zsidó színház alapítását. Közleményükben kiemelik, kettős célt tűztek maguk elé. Egyrészt a magyar és nemzetközi zsidó irodalom ritkán, vagy egyáltalán nem ismert alkotásait tűzik műsorukra, másrészt pedig szeretnének stabil színházi bázist, anyagi hátteret, infrastruktúrát létre hozni a jövőben, melyben számítanak a Magyar Kormány és a nemzetközi zsidó szervezetek támogatására!
     A darabokat jiddis, angol, héber és magyar nyelven szeretnék bemutatni, ez a leendő színészek nyelvtudásának lesz majd a függvénye.
Fontosnak tartják továbbá hogy nem csak zsidó színházi produkciók, hanem a zsidó bölcselet, irodalom, zene és a film is megjelenjen a repertoárban, mint például az "Isten pere" című film színpadi adaptációja. De terveik közt szerepel nemzetközi zsidó színházi találkozó, valamint nagy amerikai zeneszerzők sorozat bemutatása, mint George Gershwin, Cole Porter, Leonard Bernstein zeneszerzők műveinek önálló estként. Ehhez várják nemzetközi szervezetek, cégek, alapítványok támogatását!
     Minderről további részletek olvashatók a www.kazanistvankamaraszinhaz.hu és a www.mazsiszem.hu  oldalakon.

     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.