OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 31., hétfő 21:23

A(z) Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 31., hétfő (OS) -

        A véleményalkotás szabadságát és az azt érdemben lehetővé tevő információszabadságot a korábban és jelenleg hatalmon lévő és egyformán szabad médiát ígérő pártok kormányai együttes erővel tették látszólagossá. A korábbiak már bánhatják, de a késő bánat a politikában különösen ebgondolat.
     Visszatérve Puzsér Róbert főpolgármesterré válásának értelméhez belátható, hogy a népesség ötödét a magyar gazdaság több mint harmadát magába foglaló Budapest nem kikerülhető tényező a mindenkori kormány számára, és a főváros érdekeit nem súlyának és az egész országra kiható vonatkozásoknak megfelelően kezelni józanésszel politikailag sem megkockáztatható, igazi botor lépés lenne. Egy innen induló civil közéleti minta az egész országra pozitívan tudna hatni.
     Nézzük, mivel is támadják, miért állítják alkalmatlannak Puzsért.
     Mert "csak" egy eredetileg történelemtanári képesítést valamint szabad bölcsész-diplomát szerzett publicista, újságíró, műsorvezető, és leginkább azért mert egy igazán széleskörű érdeklődésű közéleti kérdésekkel foglalkozó, társadalmi problémákat, kulturális és politikai kérdéseket feszegető született kritikus. Mintha az ilyesmire, hazánkban, ahol minden megy magától(?), vagy szűkebben a fővárosban, semmi szükség nem lenne.
     Bezzeg az elődei, a 20 évet pozíciójában leledző fantasztikus Demszky Gábor, illetve a fennmaradó 8 évig főpolgármesterként a fővárost irányító Tarlós István (feltűnő a pártpolitika káderhiánya!) olyan pótolhatatlan városvezetők lennének.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.