OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 21. vasárnap
Ismertető


2019. január 7., hétfő 15:02

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2019. január 7., hétfő (OS) -

    A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat alulírott képviselői is csatlakozunk a szegedi kezdeményezéshez és a soron következő testületi ülésen kezdeményezzük, hogy Budavár Önkormányzata ne alkalmazza a rabszolgatörvényben szereplő, a munkavállalókra nézve hátrányos módosításokat.
Célunk, hogy a Budavári Önkormányzat mutasson példát a helyi vállalkozóknak, gazdasági szereplőknek. Mi ugyanis nem tekintjük eldobható emberi erőforrásnak a munkavállalókat, ezért az önkormányzat tulajdonában lévő és működő cégeknél a Munka Törvénykönyvének "rabszolgatörvény" néven ismertté vált módosítása által lehetővé tett változtatásokat – különösen a túlmunka-időkeret "önként vállalt túlmunkának" nevezett megemelését 400 órára és a túlóra tárgyéven túli kifizetését – nem kívánjuk alkalmazni.

Váradiné Naszályi Márta (Párbeszéd)
dr. Gallowich Margit (LMP)
Veres Dávid (független)
Reményik Ildikó (MSZP)

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.