OS Országos Sajtószolgálat
2019. június 24. hétfő
Ismertető


2019. január 10., csütörtök 10:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 10., csütörtök (OS) - DK: A kormány a régészeti feltárásokat is mutyizásra használná

    Egy benyújtott törvényjavaslat értelmében a kormány a régészeti feltárások esetében is megteremtené a lehetőséget, hogy bizonyos beruházásokat kiemeljen. Azaz ezekben az esetekben nem kellene különböző hatósági előírásokat és pályázati eljárásokat alkalmazni.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy a törvénymódosítás arról szól,  hogy Fidesz-kormány még több lehetőséget kapjon a mutyizásra. A DK felháborítónak tartja, hogy Orbán rendszerének kiszolgálói egy régészeti feltárásban is a gyors vagyongyarapítás lehetőségét keresik. Az európai magyarok azonban nem hagyják, hogy a kormány fejőstehénként tekintsen az ásatásokra is, miközben pótolhatatlan kulturális értékeket hagynak elpusztulni.

Gréczy Zsolt
frakciószóvivő, országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.