OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. január 13., vasárnap 10:45

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. január 13., vasárnap (OS) - Tudta? Saját rabszolgatörvényt kaptak a közszolgálati dolgozók!

    Megszüntetik a köztisztviselők napját, ezáltal megfosztva a közszférában dolgozókat a társadalmi elismerés egy fontos formájától. A fideszes törvény öt nappal kevesebb szabadságot irányoz elő, mindez az ebédidő munkaidőből történő kiemelésével plusz 20 munkanapot jelent éves szinten. Míg tehát egyes európai országokban a munkavállalók egy része 14. havi juttatásban is részesül, ezzel szemben a magyar kormány törvénybe foglalta a 13. havi munkát.
Szégyen az, amit az Orbán-kormány művel: sunyin, gyáván, visszaélve csalfa módon szerzett alkotmányozó többségével. Idén két fontos választás is lesz, amelyeken meg tudjuk és meg is fogjuk mutatni, hogy nem kérünk ebből a rothadó, eltorzult lelkületű rezsimből. Piros lapot fogunk felmutatni Orbán Viktornak: elsőként a májusi EP-választáson!
A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázhuszonhatodik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.
    
dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő
2019. január 13.


     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.