2024. április 26. péntek

2019. január 15., kedd 14:39

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2019. január 15., kedd (OS) - Még hat napig lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

A kormány kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után vonzó lehetőségként tekintsenek a közigazgatásra. Ezt a célt támogatja a kormány által 2011-ben alapított, 2018-ban megújított Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram is. A programra az eddigi évekhez hasonlóan ismét nagy érdeklődés mutatkozik.
Az ösztöndíjprogram keretében egy 10 hónapos szakmai gyakorlatra nyílik lehetőség, melyből 7 hónap a belföldi és 3 hónap a külföldi ösztöndíj szakasz, így a résztvevők külföldön is szakmai tapasztalatot szerezhetnek. A program teljes időtartama alatt a résztvevők szakmai fejlődését színvonalas, magyar és idegen nyelvű képzések, valamint mentorok is segítik. A belföldi programszakasz során az ösztöndíj összege havi nettó 250 ezer forint.
A programra még hat napig, 2019. január 21-ig (hétfő) lehet jelentkezni a www.mkop.hu oldalon.
Az ösztöndíjprogrammal kapcsolatos további részletek, hírek és aktualitások a program weboldalán (www.mkop.hu), vagy Facebook-oldalán (www.facebook.com/magyarkozigazgatasiosztondijprogram) tekinthetők meg.

Kiadó: Miniszterelnökség