OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2019. január 19., szombat 12:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 19., szombat (OS) - DK: Diktatúrák között Magyarország egy friss jelentésben - Történelmi szégyent hozott ránk Orbán illiberalizmusa

    A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet a világ autokráciáit és diktatúráit vette sorba. A jelentésben gyakran előkerül az Orbán-rendszer, olyan országok mellett, mint Oroszország vagy Törökország.

A Demokratikus Koalíció szerint történelmi szégyent hozott ránk Orbán illiberalizmusa. A 30 éve szabaddá és függetlenné váló Magyarország 2019-re elrettentő példa lett egész Európa számára. Nekünk, európai magyaroknak morális és történelmi kötelességünk, hogy azzá tegyük hazánkat, mint amivé a rendszerváltáskor: egy szabad, demokratikus, európai jogállammá. Ezért lesz 2019 az ellenállás éve és ezért szervez ma az ország tüntetéseket, útlezárásokat és sztrájkokat az orbáni hatalommal szemben.

Niedermüller Péter
EP - képviselő, alelnök
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.