OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 14. kedd
Ismertető


2019. január 22., kedd 15:01

Az SZTE rektorának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 22., kedd (OS) - Az Egyetem nem tervez vizsgálatot Zakar Péter "ügyében"

    
Zakar Péter, Nemzetközi és Közkapcsolati rektorhelyettesünk, egy múlt heti kerekasztal-beszélgetés során arra utalt, hogy a Szegedi Tudományegyetem a legkiválóbb magyar és nemzetközi hallgatókat kívánja oktatni a legmagasabb színvonalon. Az Egyetem fejlesztése a kormány és a város támogatása, közös akarata nélkül nem valósulhat meg. A jelenlegi kormányzat minden támogatást megad az Egyetem céljainak eléréséhez. Debrecen és Győr példája azt is megmutatja, hogy ha egy város és egy egyetem összefog, akkor generációkon átívelő célokat tűzhetünk ki magunk elé és érhetjük el azokat.

A Szegedi Tudományegyetem vezetésének céljai ismertek, a régió legerősebb, Magyarország legjobb tudományegyetemévé kívánunk válni, mely a nemzetközi rangsorok első 2-300 helyezettje között szerepel. Céljaink eléréséhez szövetségeseket keresünk, a magyar kormányban partnerre találtunk.

Zakar Péter rektorhelyettes úr szavait, pontosan ismerve az elhangzottakat, szándékosan félreértelmezték és félremagyarázták, azok így váltak alaptalan politikai vádaskodássá. Rektorhelyettes úr semmi olyat nem állított, ami miatt indokolt lenne nyilvánosság előtti meghurcolása.

A petíciózás és a nyílt levelezés módszere nem vezethet eredményre, az Egyetem visszautasítja a megszégyenítést, azt, hogy kollégánkat pellengérre állítsák mondvacsinált politikai okokból.

-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.