OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. január 30., szerda 14:36

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. január 30., szerda (OS) - Holliger 80 címmel szervez mesterkurzust, nagyzenekari koncertet és közönségtalálkozót az Eötvös Péter Alapítvány.

    Heinz Holliger svájci zeneszerző, operaszerző, a kortárs zenei élet doyenje, aki már nem első alkalommal jár Magyarországon, legutóbb Fischer Iván és Budapesti Fesztiválzenekar meghívására koncertezett Budapesten és tartott mesterkurzust, valamint a Kamara.hu Fesztiválon lépett fel a Zeneakadémián. Ezúttal Eötvös Péter személyes meghívására érkezik Budapestre és tart mesterkurzust, valamint közreműködik a mustMEET Composers közönségtalálkozón, ahol kamaradarabjai szólalnak meg neves szólisták előadásában: Horia Dumitrache, Lakatos György, Mali Emese, Jőrös Andrea.
A Friedrich Hölderlin által inspirált Turm-Musik című darabja magyarországi bemutatóként hangzik el az Óbudai Danubia Zenekar előadásában (fuvola szólista: Ittzés Gergely): a cím a költő életének utolsó időszakára utal, amikor egy magányos tübingeni toronyszobában töltötte napjait. Nem véletlen, hogy a fuvola szólója köré épül a mű, hiszen Hölderlin kiváló zenész is volt. A záró koncert egyúttal az Eötvös Péter Alapítvány Mentorprogramjának 2019-es új résztvevőit is bemutatja, fiatal karmestereket és zeneszerzőket, akik egész évben együtt dolgoznak majd a BMC-ben. Az eseményt az érdeklődők live streamingen keresztül is követhetik az alapítvány youtube-csatornáján.
A program támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Music Center, Pro Helvetia Foundation, Art Mentor Foundation Lucerne

     Kiadó: Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.