OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2019. január 31., csütörtök 16:08

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 31., csütörtök (OS) - DK: Csak egy apróságba tudott belekötni az ÁSZ a gazdálkodásunkban

    Látva az Állami Számvevőszék ellenzéki pártokkal szemben folytatott gyakorlatát, a DK a törvényi előírásokon túl is kiemelt figyelemmel kezelte gazdálkodását. Ennek eredményeként csak egy apróságba tudott belekötni a volt fideszes képviselő, Domokos László által irányított állami szerv.

Az ÁSZ a tavalyi országgyűlési választásokon elköltött kampánykiadások ellenőrzése során arra jutott, hogy a DK egy kölcsönszerződés alapján olyan kedvező helyzetbe került, hogy 430.000 Ft értékű be nem vallott előnyt szerzett, és ezt az összeget, valamint ezzel azonos mértékű büntetést kell fizetnünk. A DK szerint ez hazugság, ezt jeleztük is az ÁSZ felé, ugyanakkor európai jogállamokban elképzelhetetlen módon az ÁSZ döntéseivel szemben senki nem élhet jogorvoslattal.

Reméljük - ha másra nem is - ez a büntetés legalább arra alkalmas volt, hogy az ÁSZ bizonyítsa Orbán Viktor iránti hűségét. Büszkék vagyunk az átlátható működésünkre, amely mindössze ennyi örömöt tett lehetővé az ÁSZ vezetőinek.

Sebián- Petrovszki László
pártigazgató
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.