OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. február 6., szerda 12:52

A Joint Venture Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 6., szerda (OS) - Innovációs támogatások 2019-ben: március végén várhatók az új konstrukciók. Mérsékelt innovátorok vagyunk az Európai Unióban, ezért újra kell gondolni az innovációs támogatási rendszert - hangzott el a JVSZ Innovációs támogatások 2019-ben című konferenciáján, ahol az innovációs győztes projektek projektfejlesztési és menedzsment tapasztalatairól, illetve az innovációs törvény módosításáról is hasznos információkhoz juthattak a résztvevő cégek, egyetemek képviselői.

    A legjobb időpontban került megrendezésre a találkozó, hiszen a minap jelentette be az NKFIH, hogy hamarosan országos rendezvénysorozat keretében mutatják be a megújuló kutatás-fejlesztési és innovációs támogatási rendszert – mondta Boros Áron, az MKB Consulting ügyvezetője. A hazai forrású innovációs támogatásokról, azok 2019-es átalakításáról tartott előadást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. Az NKFI Hivatalhoz 2018-ban 2267 támogatási kérelmet nyújtottak be, összesen 194 milliárd forint értékben, amelyből 78 milliárd forintot ítélt meg a hivatal – közölte Dr. Birkner Zoltán. Magyarország 2020-ra a GDP 1,8%-át kívánja K+F-re fordítani. Jelenleg az első 50 vállalat adja a K+F hozzájárulások döntő többségét, amibe a kkv-kat is be kellene vonni – jelezte az NKFI Hivatal elnöke. Mivel az innováció-vezérelt társadalmak viszik előre a világot, így hazánknak is fel kell zárkóznia. Jelenleg az EU-ban innovációs szinten az alsó harmadba tartozunk, a 21. helyen állunk, ami évek óta nem változik.
     Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.