2024. április 27. szombat

2019. február 6., szerda 12:52

A Joint Venture Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 6., szerda (OS) - Innovációs támogatások 2019-ben: március végén várhatók az új konstrukciók. Mérsékelt innovátorok vagyunk az Európai Unióban, ezért újra kell gondolni az innovációs támogatási rendszert - hangzott el a JVSZ Innovációs támogatások 2019-ben című konferenciáján, ahol az innovációs győztes projektek projektfejlesztési és menedzsment tapasztalatairól, illetve az innovációs törvény módosításáról is hasznos információkhoz juthattak a résztvevő cégek, egyetemek képviselői.

A legjobb időpontban került megrendezésre a találkozó, hiszen a minap jelentette be az NKFIH, hogy hamarosan országos rendezvénysorozat keretében mutatják be a megújuló kutatás-fejlesztési és innovációs támogatási rendszert – mondta Boros Áron, az MKB Consulting ügyvezetője. A hazai forrású innovációs támogatásokról, azok 2019-es átalakításáról tartott előadást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. Az NKFI Hivatalhoz 2018-ban 2267 támogatási kérelmet nyújtottak be, összesen 194 milliárd forint értékben, amelyből 78 milliárd forintot ítélt meg a hivatal – közölte Dr. Birkner Zoltán. Magyarország 2020-ra a GDP 1,8%-át kívánja K+F-re fordítani. Jelenleg az első 50 vállalat adja a K+F hozzájárulások döntő többségét, amibe a kkv-kat is be kellene vonni – jelezte az NKFI Hivatal elnöke. Mivel az innováció-vezérelt társadalmak viszik előre a világot, így hazánknak is fel kell zárkóznia. Jelenleg az EU-ban innovációs szinten az alsó harmadba tartozunk, a 21. helyen állunk, ami évek óta nem változik.
     Kiadó: Joint Venture Szövetség