OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. február 15., péntek 08:40

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. február 15., péntek (OS) - Perelünk a GYOD hatástanulmányáért

        A gyermekek után folyósított otthongondozási díj (GYOD) ügyében az LMP álláspontja egyértelmű: a díj alapjául szolgáló pontozási rendszer ebben a formájában rossz, túlbürokratizált és súlyosan diszkriminatív. Mivel az LMP adatkérésére sem adták ki a GYOD-ról készült hatástanulmányt, ezért perelünk.
     Mint ismert, a GYOD-dal kapcsolatos felülvizsgálat egy olyan pontrendszer alapján történik, amely elsősorban a mozgásukban korlátozott személyeket veszi alapul, és például a speciális nevelési igényű, illetve autista gyermekeket kifejezetten hátrányosan érinti. A pontrendszerrel kapcsolatos további súlyos aggály, hogy nem világos, milyen jogorvoslattal élhetnek a szülők, ha kedvezőtlenül pontoznák a gyermeküket, aminek következtében kiesnek az ellátási rendszerből.
     Az LMP korábban ombudsmani eljárást kezdeményezett a pontozási rendszer visszásságainak kivizsgálására, valamint a minisztériumtól is kérte az otthongondozási díj előzetes hatás- vagy háttértanulmányainak kiadását. Mivel ezt a minisztérium érthetetlen okokból megtagadta, sőt, azt tíz évre titkosította, az LMP pert indít, hogy az egyébként közérdekű hatástanulmányt nyilvánosságra lehessen hozni.

Ungár Péter
az LMP országgyűlési képviselője


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.