OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 23. csütörtök
Ismertető


2019. február 18., hétfő 14:48

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. február 18., hétfő (OS) - Elfogadta az Országgyűlés az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének beszámolóját a szervezet és Magyarország bíróságainak 2017. évi tevékenységéről.

    Dr. Handó Tündét tavaly decemberben hallgatta meg a parlament igazságügyi bizottsága, valamint az Országgyűlés. Az OBH elnöke akkor arról beszélt, hogy 2017 a felkészülés éve volt, mivel 2018. január 1-én lépett hatályba az új Polgári (Pp.) és a Közigazgatási Perrendtartás (Kp.), július 1-vel pedig az új Büntetőeljárási törvény (Be.).
Ilyen mértékű, gyakorlatilag a teljes eljárásjogot egyszerre megújító reform még nem volt a magyar jogtörténetben, de a 2012 óta folyamatosan fejlesztett képzési rendszer jelesre vizsgázott; az új kódexek bevezetése zökkenőmentes volt - közölte dr. Handó Tünde.  
Az OBH elnöke a 2017-es év eseményei közül kiemelte továbbá az Egri Törvényszék épületének felújítását, amelyben ezzel párhuzamosan alakították ki az első új, modern és egységes arculatú ügyfélközpontot. Dr. Handó Tünde kitért az OBH által irányított informatikai fejlesztésekre, így például az e-akta bevezetésére, amelynek célja, hogy az ügyfelek, jogi képviselőik, illetve a bírók bárhol, bármikor biztonságosan és könnyen kereshető módon hozzáférjenek ügyük irataihoz.
    
     Kiadó: Országos Bírósági Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.