OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 14. hétfő
Ismertető


2019. február 19., kedd 10:06

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 19., kedd (OS) - A magyar ápolók napja alkalmából

        Emlékeztetjük továbbá a kormányt, hogy nem is olyan régen pedig minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán, a pszichiátriai szakápolóknak pedig már három éve megígérték a veszélyességi pótlékot, de azt még mindig nem kapják meg. Az LMP álláspontja szerint a helyzet tarthatatlan: olyan egészségügyi rendszert kell létrehozni, amelyben emberek nem betegednek vagy halnak meg, pusztán azért, mert az állam által fenntartott egészségügyi intézményben próbálnak gyógyulni. Valóban ingyenes állami egészségügyet kell teremteni: 300 milliárdos azonnali forrásbevonással enyhítenénk az egészségügy legfájóbb problémáit, kiemelten kezelve az ápolók és orvosok bérrendezést. Az ágazatban azonnali, 50%-os béremelésre van szükség, amelyet négy éven keresztül az országos átlagot garantáló meghaladó jövedelem-emelkedésnek kell követnie.

Demeter Márta és Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnökei


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.