OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. február 19., kedd 12:34

A Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. február 19., kedd (OS) - A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2020-2021-es tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják.

        Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíj: alapfeltétel a 2019. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma.
     Oktatói, kutatói ösztöndíj: alapfeltétel a 2019. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele.
     Humphrey ösztöndíj: szakmai továbbképzéssel kombinált egy éves tanulmányi program, ajánlott a közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára.
     Az ösztöndíj a néhai J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé a csereprogram tervezetét, melyben évente 160 ország 8000 állampolgára vesz részt. A program, melyben 1978 óta 1100 magyar és 900 amerikai állampolgár kapott ösztöndíjat, kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik, pályázati rendszere nyitott, és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Az angol nyelvű pályázat beadási határideje hallgatóknak és Humphrey pályázóknak: 2019. május 20., oktatóknak és kutatóknak: 2019. október 10. Online jelentkezés: http://www.fulbright.hu

     Kiadó: Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.