OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. február 19., kedd 16:33

A Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. február 19., kedd (OS) - Jótékonysági koncertet tart a Magyar Református Szeretetszolgálat a leégett Ráday Kollégium támogatására. A rendezvényen befolyt adományokból a diákokat, valamint a tűzben elhunyt áldozat családját segíti a szervezet.

    Közel egy hónap telt el azóta, hogy január 23-án a késő esti órákban tűz ütött ki a IX. kerületi Ráday Kollégiumban. A tűzvész halálos áldozata egy négygyermekes, 46 éves édesapa volt, 165 egyetemi hallgató pedig második otthonát – és benne szinte minden személyes tárgyát – elveszítette.

A hír hallatán a Magyar Református Egyház és az egész ország összefogott a károsultak megsegítésére. A diákoknak szánt pénzadományokat a Károli Gáspár Egyetem, a gyászoló család támogatásának összegét a Dunamelléki Református Egyházkerület, a kollégisták részére felajánlott tárgyi adományokat (ruhaneműk, elektronikai eszközök, hangszerek) pedig a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány gyűjtötte és osztotta szét.

A tárgyi adományok gyűjtésének időszaka lezárult, azonban a Magyar Református Szeretetszolgálat egy jótékonysági koncertet is szervez, hogy a támogatójegyek árából befolyt összeggel is segíteni tudják a diákokat, valamint a tűzben elhunyt áldozat családját. A koncert fellép Ábrahám Márta hegedűművész és az Ábrahám Consort.


     Kiadó: Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.