OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 23., szombat 09:19

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 23., szombat (OS) -

        Az intézményben családfakutató klub működik, ami lehetőséget teremt arra, hogy a levéltári rendszert, a kutatási lehetőségeket a kutatók alaposan elsajátíthassák. A hangsúlyt a gyakorlati kutatás fontosságára helyezik, ami remekül kiegészíti az online felületeken történő munkát.
     ERDÉLYI GENEALÓGIAI TÁRSASÁG A KÜLFÖLDI KATEGÓRIA GYŐZTESE
     A Kocs János vezette Erdélyi Genealógiai Társaság pótolhatatlan érdemeket szerzett az erdélyi felekezeti anyakönyvek digitalizálása és hozzáférhetővé tétele terén. Az általuk digitálisan lefényképezett felekezeti anyakönyvi gyűjtemény mennyisége az ezret is meghaladja, ami igen fontos a hazai kutatók számára. Mivel Románia anno nem engedte be az országba az amúgy hatalmas adatbázissal bíró mormon egyház tagjait az anyakönyveket digitalizálni, így az erdélyi adatok nem hozzáférhetők a semmilyen digitális adatbázisban. Az Erdélyi Genealógiai Társaság munkája a családfakutatóknak nyújtott segítségen túl, része a nemzeti adatmentésnek, és egyben Erdély magyar múltjának páratlan bizonyítéka.
     Kocs János, aki évente ellátogat Budapestre, hogy személyesen találkozhasson kutatókkal, segítőkészsége példamutató a hozzáfordulók problémáinak megoldásában.

     Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.