OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2019. március 13., szerda 12:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. március 13., szerda (OS) - DK: Követeljük, hogy a teljes Országgyűlés szavazzon az izomsorvadásos betegek gyógyításáról!

    Tegnap újabb mélységbe jutott a fideszes embertelenség, amikor a kormánypárti képviselők az Országgyűlés költségvetési bizottságában leszavazták azt az ellenzéki javaslatot, hogy minden SMA-betegnek fizessék ki a gyógyulását. Az ország pár hete ismerte meg Noémit, azt az izomsorvadásban szenvedő 6 éves kislányt, aki most csak közadakozásból juthat gyógyszerhez, mert a kormány róla is lemondott. Nincs egyedül, az állam csak minden harmadik izomsorvadásos beteg kezelését támogatja, de közadakozásból nem fogunk tudni mindenkinek segíteni.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a teljes Országgyűlés szavazzon az izomsorvadásos betegek gyógyításáról! A kormánypárti képviselők ne sunnyogjanak a bizottságban, hanem vállalják mindannyian arccal és névvel, hogy nem adnak pénzt az izomsorvadásos betegek megmentésére! Az SMA, bár a kezelése több tízmillió forintba kerülhet, évente mindössze 120 embert érint, a költségvetésnek nem szabadna gondot jelentenie a megmentésük. Azt akarjuk, hogy szavazzon minden képviselő plenáris ülésen a javaslatról! Lássuk, hány kormánypárti képviselő szavazza le, hogy esélyt adjunk 120 európai magyarnak az életre. Lássuk, hányan vesztették el közülük emberi mivoltuk legapróbb maradékát is.

Dobrev Klára
listavezető, EP-képviselőjelölt
Demokratikus Koalíció
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.