OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. március 18., hétfő 17:19

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. március 18., hétfő (OS) -

    Az Igazságügyi Minisztérium üdvözli, hogy a Velencei Bizottság jelentése utal a fenti törvénymódosító javaslatra, és leszögezi, hogy "a törvénymódosító javaslat elfogadása esetén kritikáinak egy része tárgytalanná válik". A Velencei Bizottság elnöke, Gianni Buquicchio mai Twitter üzenetében is kiemelte, hogy a módosító javaslat elfogadása esetén a kritikák jelentős része tárgytalanná válik. Sajnálatos, hogy mindezek után a Velencei Bizottság és magyar Kormány közötti konstruktív együttműködést nem tükröző, indokolatlanul negatív hangvételű, a jelentés tartalmával és az együttműködés valós szellemiségével ellentétben álló sajtóközlemény található az Európa Tanács honlapján. Az igazságügyi miniszter kérésére a sajtóközleményt a Velencei Bizottság utólag pontosította, azonban a sajtóközlemény aktuális szövege továbbra sem ad hiteles képet a Velencei Bizottság eljárásáról és jelentésének tényleges tartalmáról. Trócsányi László ezzel kapcsolatos álláspontjáról levélben értesítette Thorbjorn Jaglandot, az Európa Tanács főtitkárát.
Igazságügyi Minisztérium

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.