OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. március 27., szerda 17:59

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 27., szerda (OS) - Európai szinten is több figyelmet érdemel a közlekedési infrastruktúra karbantartása

        "Az alacsony kibocsátású közlekedés megvalósítása során el kell kerülni, hogy olyan intézkedések szülessenek, amelyek egyes tagállamokra súlyos gazdasági terhet rónának, versenyképességüket és a munkavállalók érdekeit aránytalanul csorbítanák" – hangsúlyozta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az uniós szakminiszterek informális találkozóján, 2019. március 27-én, Bukarestben.
     Az Európai Tanács 2018 márciusában kérte fel az Európai Bizottságot, hogy 2019 első negyedévéig készítse el az Európai Unió hosszú távú alacsony-kibocsátású fejlesztési stratégiáját. A tagállami szakminisztériumi vezetők a dokumentum tavaly ősszel közzétett tervezete alapján foglalkoztak a mobilitás jövőjével az Európai Unióban. A magyar álláspont szerint a stratégiáról egy átfogó, minden érintettet bevonó vitát kell lefolytatni, melynek eredményeképpen az Európai Tanács dönt a hosszú távú vízióról, hiszen a javaslat a gazdaság egészére hatással van. Az igazságos átmenet érdekében mások mellett a járműipar számára is megfelelő időt és arányos intézkedéseket szükséges biztosítani.
     Mosóczi László hangsúlyozta: "Magyarország elkötelezett a közlekedési kibocsátások csökkentése iránt, amelynek egyik sarokkövét az elektromobilitás minél nagyobb mértékű elterjesztése adja.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.