OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. március 30., szombat 09:28

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2019. március 30., szombat (OS) - Brüsszel beismerte, hogy a szír terroristavezérnek is adtak migránskártyát – reagálás az Európai Bizottság nyilatkozatára

        Brüsszel bevallotta, hogy a szír terroristavezér is kapott migránskártyát. Az Európai Bizottság válaszában elismerte, hogy a gyanú szerint húsz ember lefejezésében részt vevő Hassan F. is kapott migránskártyát és az csak azután lett letiltva, hogy a férfi nem jelent meg a havonta esedékes ellenőrzésen. A Bizottság nyilatkozatát ennek megfelelően beismerésnek tekintjük. A Bizottság azt is elismerte, hogy nem ő ellenőrzi a migránskártyák tulajdonosait, így személyazonosságukról semmit nem tud.
     A magyar kormány kezdettől azon az állásponton van, hogy a migránskártya veszélyezteti Európa biztonságát, mert alkalmas a migráció és a terrorizmus finanszírozására.
    
Hollik István, kormányszóvivő

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.