2024. április 27. szombat

2019. április 16., kedd 13:27

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. április 16., kedd (OS) - A Liberálisok holokauszt-emléknapi közleménye

A mai napon a holokauszt magyar áldozataira emlékezünk és a gyűlölet politikája elleni közös fellépésre szólítunk fel. A II. világháborúban több százezer ártatlan honfitársunkat ölték meg a magyar hatóságok aktív közreműködésével.

Közös felelősségünk, hogy Magyarországon soha többé ne történhessen ilyen. Közös felelősségünk, hogy ne különböztethessenek meg senkit vallása, származása, etnikai hovatartozása, politikai nézetei, testi és szellemi adottságai vagy éppen szexuális irányultsága miatt. Közös felelősségünk, hogy felemeljük szavunkat a kirekesztő, szélsőséges erőkkel szemben.

Egy nemzet csak akkor lehet sikeres, ha a közössége a szolidaritásra, az együttműködésre és egymás elfogadására alapozza jövőjét. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak a menekültekkel szembeni agressziót, az európai közösség elleni hangulatkeltést, a jogvédő civilek szembeni támadásokat és az állami megrendelésre készülő gyűlöletkampányokat.

A holokauszt áldozataira akkor emlékezünk méltó módon, ha minden esetben kiállunk az alapvető emberi értékekért, és nem hagyjuk, hogy a hatalom mások kárából kovácsoljon politikai tőkét. Emlékezzünk közösen, és álljunk ki együtt a demokratikus, szabad Magyarországért!

Kiadó: Magyar Liberális Párt

------------------------------------------------------------------

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.