2024. május 2. csütörtök

2019. április 16., kedd 21:52

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. április 16., kedd (OS) - Végjáték: kijutni a tojásból - Elérkezett a végjáték! A Nébih "Túlélő tojások" című élő streamje a végkifejlethez közeledik, vagyis hamarosan várható a kiscsibék kikelése. A keltetőbe tett nyolc tojásból hét eljutott fejlődésének abba a szakaszába, amikor egy napon belül megkezdi a kikelést. A tojás héjának feltörése, és a tojásból való kijutás folyamata akár 4-5 órán át is eltarthat, és sajnos nincs garancia, hogy valamennyi csibe sikerrel jár.

A "Túlélő Tojások" szereplőinek születését ezen a linken lehet élőben figyelni: http://bit.ly/2OtWH39-stream
A keltetés napi krónikáját itt olvashatják az érdeklődők: http://szabadagazdi.hu/2019/03/27/tulelo-tojasok/
A program célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, többek között – közeledve az ünnepekhez – arra, hogy senki ne ajándékozzon élő állatot. Az akciót rendkívüli érdeklődés övezi: a keltetés elindulása óta már csaknem 21 ezren kattintottak az élő streamre és ezernél is több komment született az élő csevegés során.
A végjáték elkezdődött, élet van születőben! Kérünk mindenkit, drukkoljon a csibéknek, hogy sikerüljön feltörniük a héjat, és kijutni a tojásból!
     Kiadó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal