OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. április 17., szerda 12:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) - DK: A Fidesz az Európai Parlamentben is elárulta a magyar munkavállalókat.

    A héten az Európai Parlament két fontos döntést is hozott a munkavállalók védelmében. A Fidesz nem szavazta meg egyiket sem. Ellene mentek az elsöprőparlamenti többség, és egykori frakciójuk, az Európai Néppárt akaratának is.

Orbánék semmit sem tanultak a rabszolgatörvény okozta közfelháborodásból. Az utolsó pillanatig kedvenc oligarcháikat szolgálják az Unióban is. Olyan alapvető jogokat sem akartak megadni, mint hogy a dolgozók pontos, írásos tájékoztatást kapjanak foglalkoztatásuk feltételeiről, munkaidejükről, hogy ne lehessen hat hónapnál hosszabb próbaidőre kötelezni őket, vagy hogy a kötelező tovább képzést munkáltatójuk ingyenesen biztosítsa. Leszavazták az Európai Munkaügyi Hivatal megalakítását is.

Szerencsére, az Európai Parlament nem hallgat a Fideszre, Orbánék újra vereséget szenvedtek.

A Demokratikus Koalíció az erős Európáért küzd, az Európai Egyesült Államokért. Kiállunk az európai minimálbér, az európai minimálnyugdíj és az európai családi pótlék mellett.

Dr. Molnár Csaba
EP-képviselő
ügyvezető alelnök
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.