OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2019. április 17., szerda 15:44

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) - Együttműködési megállapodást kötött 2019. április 17-én dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, mely szerint a jövőben Magyarország bíróságai is bekapcsolódnak hazánk digitális exportjának fejlesztésébe.

    A megállapodást az OBH-nak a bíróságok digitalizációja terén elért eredményei tették lehetővé, amelyeket az Európai Bizottság is elismert már évente megjelenő igazságügyi eredménytáblájában. A legutóbbi “Scoreboard" szerint Magyarország uniós viszonylatban dobogós helyet ért el a 21. század elvárásainak megfelelő bírósági ügyvitel kialakításával. Az utóbbi évek legfontosabb fejlesztései közé tartozik a tavaly kiépített és egyre bővülő távmeghallgatási rendszer, az elektronikus kapcsolattartás teljes körűvé tétele, valamint a hamarosan bevezetésre kerülő e-akta, amely tértől és időtől független hozzáférést biztosít az egyes eljárások résztvevői számára ügyük irataihoz. Az OBH által irányított, illetve ösztönzött fejlesztések eredményeként létrejövő megoldások, valamint a digitális átállás során felhalmozott tudás a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint olyan érték, amely méltó a nemzetközi figyelemre. Az OBH és a tárca megállapodása ezért rögzíti, hogy a két szervezet a jövőben együttműködik elektronikus bírósági megoldások külföldön történő megismertetésében és külgazdasági hasznosításában.

     Kiadó: Országos Bírósági Hivatal

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.