OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. április 18., csütörtök 12:12

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. április 18., csütörtök (OS) - Varga Judit sikeres előadása a KEP Európai Parlamenti Választási Fórumán az Akadémián

    Varga Judit államtitkár nagy érdeklődéssel kísért előadásában hangsúlyozta, hogy számíthatunk a V4-ek és egész Közép-Európa szorosabb együttműködésére, de leginkább a magyar emberekre. Az előadás után mód nyílt kérdések, észrevételek megtételére, vitára.
Hozzászólói kérdésre válaszában az előadó kifejtette: azt szeretné, hogy a Néppárt liberális oldala kevesebb szavazatot kapjon, a Néppárt merjen visszatérni a Kohl-i örökséghez (zsidó-keresztény hagyomány, jobboldali keresztény-katolikus értékrend) További kérdésre, hogy miért kell bennmaradni a Néppártban, továbbá hogy elképzelhetőnek tart-e olyan elmozdulást egy Európa felé, amilyen egykor a Monarchia volt, úgy ítélte, hogy az kell, hogy mindenki önazonosan merjen szavazni, és ne hallomás alapon döntsön. Egy kérdésre, hogy a Néppárttal szemben nem lehet-e magyar-lengyel-olasz tengellyel operálni, úgy reagált, hogy stabil formációban kell gondolkodnunk, párthovatartozástól függetlenül. A kormány egy tudatosabb EU továbbfejlesztésével ért egyet a nemzetállamok együttműködésével. A magyar lakosság 70 %-a is egyetért az EU-val. Zárszavában Czeglédi József mindenkit a választáson való részvételre buzdított, megköszönte a nagyon színvonalas bevezető előadást és a jó légkörű, konstruktív vitát. További inf.: www.kepcp.hu  

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.