OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. április 20., szombat 15:12

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 20., szombat (OS) - Az alkohol fogyasztására vonatkozó szabályokat alkalmaznák a kannabisz fogyasztására is a Liberálisok

    Vonatkozzanak Magyarországon ugyanazok a szabályok a kannabisz-tartalmú termékek fogyasztására, mint az alkohol-tartalmú termékek fogyasztására, erről szeretne népszavazást kezdeményezni a Magyar Liberális Párt – jelentette be Sermer Ádám, a párt főpolgármester-jelöltje április 20-i sajtótájékoztatóján. Sermer azt mondta, hogy megválasztása esetén azonnali hatállyal, helyi rendeletben dekriminalizálná a kannabisz birtoklását és fogyasztását Budapest közigazgatási területén. A Liberálisok országos mozgalmat szerveztek a Legalizálj!-kampány mögé annak érdekében, hogy végre Magyarország is kövesse a fejlett nyugat-európai és amerikai példát, és nálunk is legalizálják a kannabiszt. A mozgalom szombaton egész nap gyűjti az előzetes támogatói aláírásokat a népszavazáshoz, valamint részt vesz a Million Marijuana March nevű rendezvényen is. A Margitszigeten 16:30-tól egy közös, jó hangulatú piknikkel zárják a programokat 420 alkalmából, amit világszerte a legalizációs törekvések napjaként tartanak számon. A piknik célja, hogy felhívja a figyelmet a rekreációs kannabisz-fogyasztás veszélyeire - a megnövekedett étvágyra és a jó hangulatra.

Radó Bence, a Liberális Fiatalok Társaságának (LiFT) alelnöke a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a kannabisz fogyasztásának egészségügyi kockázata jóval alacsonyabb a dohányzásnál és az alkoholfogyasztásnál.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.