OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. április 23., kedd 14:59

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének közleménye
    Budapest, 2019. április 23., kedd (OS) - Az önköltséget sem fedező fuvardíjak miatt már nem csak a magyar fuvarozók versenyképessége, hanem működése is veszélybe került! A fuvardíjak emelése, a kormányzat együttműködő beavatkozása nélkül akár tömeges csődök, az ellátási lánc összeomlása várható - néhány hónapon belül!

        Az útdíjak drasztikus, a hivatalosan bejelentett 5,8%-ot többszörösen meghaladó mértékű emelése, az üzemanyagárak növekedése, a kgfb-díjak irreális mértéke, a megállíthatatlan munkabérspirál és munkaerőhiány, a hazai fuvarozási piac védelmének hiányosságai miatt összeomlás közeli helyzet alakult ki az ágazatban. Tisztességes árrés híján sorra állnak le a nehéztehergépjárművek, amelyek helyét – hatékony ellenőrzés hiányában – az EU-n kívülről érkező, a szürkegazdaságban tevékenykedő fuvarozók veszik át. E vállalkozások térnyerésében partnerek azok az árukibocsátók is, akik a nagyobb haszon reményében szemet hunynak a szabálytalanságok felett, megbízást adnak az alacsony árakat kínáló csalóknak. Ez a spekuláció veszélyezteti a hazai fuvarozók foglalkoztatottságát, csökkenti az adóbefizetések mértékét, és jelentős iparűzési adó kiesést okoz az érintett településeknek.
     Az MKFE ezért felelős gondolkodásra kéri a logisztikai ágazat szereplőit, felkéri a Kormányt, hogy minden eszközzel védje meg a piacot a csaló külföldi fuvarozókkal szemben! A jelenlegi fuvardíjak mellett az ellátási lánc fenntarthatatlan. Az áruszállításra rakódó terheket közösen kell vállalnia az ellátási lánc szereplőinek!

www.mkfe.hu

     Kiadó: Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.