2024. május 11. szombat

2019. május 13., hétfő 10:41

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. május 13., hétfő (OS) - "Van segítség a bajban!" Magyarországon a lelki elsősegély telefonszolgálatok a nap 24 órájában várják a 116-123-as, ingyenesen hívható telefonszámon a különböző problémák, konfliktushelyzetek, nehéz életesemények, pszichés terhelések kapcsán, valamint a krízishelyzetekben telefonáló hívókat.

Az 1997 óta minden év májusában megrendezésre kerülő "Telefonos Nap" célja az önkénteseink szakmai továbbképzésén túl, felhívni a figyelmet arra, hogy "Beszélgessünk egymással – hiszen mindannyiunk élete megér egy telefonhívást!"
     A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) által szervezett 2019. évi "Telefonos Nap" rendezvényeinek idén Rákóczifalva ad otthont. A szakmai találkozó címe: "Improvizáció problémákra".
     A program során olyan problémakörökben kerül sor önkénteseink továbbképzésére, szakmai tapasztalatainak kicserélésére, melyek nap mint nap előfordulnak a segélyhívások során:
- Gyász, veszteségek
- Párkapcsolati problémák
- Szenvedélybetegségek
     A témák rendhagyó módon, improvizációs technikákkal, saját élmény alapján kerülnek feldolgozásra.
     A részletes meghívó honlapunkon megtalálható: www.sos116-123.hu
     Tel: Dudás Erika +36 30 4882159
     A LESZ továbbra is várja azokat a segítő szakma iránt elhivatottságot érző embereket, akik speciális szakmai képzést követően vehetnek részt az önkéntes segítő, életmentő munkában.

Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége