OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. május 17., péntek 13:23

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - KEP Fórum témája volt Közép-Európa helyzete a páneurópai piknik után 30 évvel

    Prof. Kroó Norbert akadémikus, az EMMT elnöke, az MTA v. alelnöke az európai tudománypolitika néhány aktuális feladatát érintette. Felkért hozzászólóként szerepelt még Aba Béla, a Magyar Páneurópa Unió elnöke és Osváth Ádám történész, a Soproni Múzeumból. Az aktualitások, tárgyú szekcióülés levezető elnöke szerepét Dr. Fazakas Szabolcs az Európai Bizottság főtanácsadója, a KEP alelnöke, volt miniszter látta el. Dr. Baráth Etele az Európai Gazdasági és Szoc. Bizottság tagja, volt Európa-ügyi miniszter az Európai Unió helyzetével és várható fejlődésével foglalkozó előadást tartott. Joó Kinga az EGSZB tagja az EU családügyi helyzetről és törekvésekről beszélt. Prof. Báger Gusztáv az MNB Monetáris Tanács Tagja a gazdasági felzárkózás várható útját vázolta fel 2030-ig. Bársony András nagykövet előadásában olyan napi aktualitást elemzett, mint Ukrajna az elnökválasztás után. Janik Szabolcs Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettes migráció az Európai Unióba, aktuális trendek, kihívások tárgyban adott értékelést. Az előadásokat hozzászólások követték. A Szekció ülésekről Dr. Fazakas Szabolcs adott összefoglalót. Vitazárót prof. Marinovich Endre tartott, egyben ismertette a Fórum záró közleményét. Befejezésül Dr. Czeglédi József megköszönte az előadók, résztvevők, szervezők nagyon értékes munkáját. További inf.: www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.