OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 17., péntek 15:42

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány rendezvényén.  Igazi kulturális csemegének lehetettek részesei azok, akik a brit Nagykövet úr rezidenciáján elfogadták a Csodalámpa Alapítvány rendhagyó irodalmi estre szóló meghívását. A versek mellett szó volt a kalandozásokról, a két kultúra kapcsolatáról, a kölcsönös megismerésről, és ezekben az irodalmi művek szerepéről.

    Az izgalmas témáról Juhász Anna irodalmár Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzővel, Hámori Gabriella színművésszel és Kanyó Dávid fuvolaművésszel beszélgetett, miközben a vendégek egy zenés körutazás részesei lehettek. A verseket Hámori Gabriella és a vendéglátó Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet szólaltatta meg, sokak meglepetésére magyarul. A Nagykövet úr és felesége, Bridget asszony a záró S.Heaney-verset együtt angolul olvasták fel.
Az est végén a Csodalámpa a vendégekkel közösen valósította meg két beteg gyermek álmát, a 12 éves, nemrégiben szívműtéten átesett Viktória a tanuláshoz és filmnézéshez laptopot, a 7 éves Máté pedig egy tehervonat építőjátékot kapott, hogy elterelhesse a figyelmét a kellemetlen kezelésekről. A felejthetetlen estét Patzauer Éva ügyvezető köszönte meg a közreműködőknek és a vendégeknek, akik a 15 éves Csodalámpa misszióját támogatva jótékony felajánlásaikkal még több beteg kisgyermek kívánságának teljesítéséhez járultak hozzá.
(Információ: Felkai Márta, PR,kommunikációs szakértő,20-519-1652)

     Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.