2024. április 26. péntek

2019. május 17., péntek 15:42

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány rendezvényén.  Igazi kulturális csemegének lehetettek részesei azok, akik a brit Nagykövet úr rezidenciáján elfogadták a Csodalámpa Alapítvány rendhagyó irodalmi estre szóló meghívását. A versek mellett szó volt a kalandozásokról, a két kultúra kapcsolatáról, a kölcsönös megismerésről, és ezekben az irodalmi művek szerepéről.

Az izgalmas témáról Juhász Anna irodalmár Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzővel, Hámori Gabriella színművésszel és Kanyó Dávid fuvolaművésszel beszélgetett, miközben a vendégek egy zenés körutazás részesei lehettek. A verseket Hámori Gabriella és a vendéglátó Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet szólaltatta meg, sokak meglepetésére magyarul. A Nagykövet úr és felesége, Bridget asszony a záró S.Heaney-verset együtt angolul olvasták fel.
Az est végén a Csodalámpa a vendégekkel közösen valósította meg két beteg gyermek álmát, a 12 éves, nemrégiben szívműtéten átesett Viktória a tanuláshoz és filmnézéshez laptopot, a 7 éves Máté pedig egy tehervonat építőjátékot kapott, hogy elterelhesse a figyelmét a kellemetlen kezelésekről. A felejthetetlen estét Patzauer Éva ügyvezető köszönte meg a közreműködőknek és a vendégeknek, akik a 15 éves Csodalámpa misszióját támogatva jótékony felajánlásaikkal még több beteg kisgyermek kívánságának teljesítéséhez járultak hozzá.
(Információ: Felkai Márta, PR,kommunikációs szakértő,20-519-1652)

Kiadó: Csodalámpa Alapítvány