OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 17., péntek 16:00

A Cracovia Expressz Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - MÁJUS 20-ÁN INDUL A 13. MAGYAR FILMTAVASZ KRAKKÓBAN. A FILMSZEMLE DÍSZVENDÉGE MÉSZÁROS MÁRTA.

    Az idei Magyar Filmtavasz keretében tizenegy új, számos rangos, külföldi fesztiválon díjazott produkció (6 nagyjáték- és 5 rövidfilm) kerül bemutatásra a lengyel közönségnek. A szemlét a nagy külföldi elismerésnek is örvendő "Aurora Borealis – Északi fény" indítja, amely a Cannes-i Nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása. Bemutatásra kerül Gárdos Éva, Hollywoodban a legjobb külföldi filmzene díját elnyerő "Budapest noir", Bogdán Árpád Bulgáriában, Spanyolországban és Németországban is fődíjas "Genezis", Lengyel Balázs Triestben közönségdíjas "Lajkó – Cigány az űrben" című játékfilmje, valamint Révész Bálint Tajvanon és Lipcsében is elismeréseket begyűjtő "Nagyi Projekt" című dokumentumfilmje is. A rövidfilmek szekciójában a lengyel közönségnek alkalma lesz megtekinteni Pápai Pici "Varjúháj", Gyimesi Anna "Negyven év", hegyi Olivér "Take me please", Dudás Balázs "Welcome" és Varga Tímea "Még nem" című díjazott alkotásait is.

A Krakkói Magyar Centrum mai magyar filmművészetet népszerűsítő szemléje 2001 óta a német, francia és spanyol filmnapokkal együtt nem csak Krakkó kulturális életébe épült be szervesen, de egész Lengyelországot meghódította és a lengyel moziba járó közönség egyik kedvenc programjává vált.

Bővebb információ: Pászt Patrícia, 06-309-612002, centrum@hungary.art.pl
     Kiadó: Cracovia Expressz Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.