OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. május 17., péntek 18:09

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - A Liberálisok is részt vesznek a Budapest Pride homofóbia elleni tüntetésén

    A Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője, Bősz Anett, és főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám is részt vesz a Budapest Pride szombati tüntetésén, amelyet Kövér László szerdai, botrányos megnyilvánulása miatt szerveztek. A Liberálisok szerint nem csak a Parlament élén, de a közélet közelében sincs helye olyan embernek, aki szexuális hovatartozása alapján különbséget tesz állampolgár és állampolgár között. A XXI. században, egy európai uniós tagországban elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés elnöke első - és másodrangú állampolgárokról beszéljen. Kövér László homofób kijelentéseivel súlyosan megalázta a melegközösséget, ez ellen pedig közös erővel kell fellépnünk!

Bősz Anett és Sermer Ádám azért vesz részt a Budapest Pride "Söpörjük ki a homofóbiát a közéletből!" címmel meghirdetett tüntetésén, mert a Liberálisok szerint az alapvető emberi jogok durva megsértésének minősül, ha bárkit bőrszíne, etnikai vagy szexuális hovatartozása alapján másodrendű polgárnak minősítenek.

Közösen kell fellépnünk az egyenlő méltóságért és az egyenlő bánásmódért, közösen kell felszólalnunk a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, nem csak ma, a homofóbia, transzfóbia, interfóbia és bifóbia elleni világnapon, hanem minden nap!

A tüntetés Facebook-eseménye az alábbi linken elérhető:

https://www.facebook.com/events/596181624226807/?ti=cl
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.