OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. május 18., szombat 13:43

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 18., szombat (OS) - Nyugaton is elismerik a magyar humanitárius segítségnyújtás modelljének hatékonyságát

        A magyar kormány humanitárius erőfeszítéseit megvalósító Hungary Helps - Magyarország segít kezdeményezés egy új megközelítést honosított meg a nemzetközi segélyezés világában. A helyszínen történő segítségnyújtás, és a válságövezetekben tevékenykedő, vallási hátterű szervezetekkel való együttműködés tapasztalatai a legnagyobb nyugati donorországok figyelmét is felkeltették.
     Magyarország idén először vett részt a Stabilizációs Vezetők Fórumán (Stabilization Leaders Forum, SLF), és rögtön csatlakozott is a szervezet szakmai munkájához. Az SLF 2013-ban jött létre, hogy évenkénti találkozókkal kapcsolati hálót teremtsen a válságövezetek stabilizációjával foglalkozó kormányzati szervek között. Tagjai között a globálisan legnagyobb himanitátius adományozónak számító országok - Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Dánia, Franciaország, Hollandia, Kanada és Németország - szereplnek.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.