OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 20., hétfő 07:16

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. május 20., hétfő (OS) -

    Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a hétvégén, Budapesten. Az erdélyi, vajdasági, kárpátaljai, felvidéki és belföldi családszervezeti vezetőket Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, a magyar kormány elkötelezett abban, hogy a családok segítésével tegyen a társadalom elöregedése ellen. A kormány családsegítő intézkedéseit egy egyre terebélyesedő fához hasonlította, melyen már jól látszanak a legújabb hajtások is.  
A Berlin Hotelben megtartott rendezvényen a küldöttek Márton Zsuzsannát (37) választották meg két évre a KCSSZ elnökének. A kétgyermekes családanya 2016 óta a Partiumban található Egri község polgármestere. Az új elnök a gyermekvállalási kedv és a családbarát szemlélet erősítését, valamint a magyarság szülőföldön maradásának ösztönzését tartja a Szövetség legfontosabb küldetésének. Biztos benne, hogy a hagyományos értékekre nyitott fiatalok közösségi életbe történő bevonásával és a Szövetség tevékenységének széleskörű népszerűsítésével a Kárpát-medencei összefogás a vezetése alatt tovább erősödik majd.    
Az új, háromtagú elnökségben Pataki János (55) leköszönő elnök, elnökhelyettesként folytatja munkáját. A másik elnökhelyettes Gajda Nóra (49), a vajdasági Kolibri a Családokért Egyesület vezetője lett.

     Kiadó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.