2024. április 26. péntek

2019. május 20., hétfő 07:16

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. május 20., hétfő (OS) -

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a hétvégén, Budapesten. Az erdélyi, vajdasági, kárpátaljai, felvidéki és belföldi családszervezeti vezetőket Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, a magyar kormány elkötelezett abban, hogy a családok segítésével tegyen a társadalom elöregedése ellen. A kormány családsegítő intézkedéseit egy egyre terebélyesedő fához hasonlította, melyen már jól látszanak a legújabb hajtások is.
A Berlin Hotelben megtartott rendezvényen a küldöttek Márton Zsuzsannát (37) választották meg két évre a KCSSZ elnökének. A kétgyermekes családanya 2016 óta a Partiumban található Egri község polgármestere. Az új elnök a gyermekvállalási kedv és a családbarát szemlélet erősítését, valamint a magyarság szülőföldön maradásának ösztönzését tartja a Szövetség legfontosabb küldetésének. Biztos benne, hogy a hagyományos értékekre nyitott fiatalok közösségi életbe történő bevonásával és a Szövetség tevékenységének széleskörű népszerűsítésével a Kárpát-medencei összefogás a vezetése alatt tovább erősödik majd.
Az új, háromtagú elnökségben Pataki János (55) leköszönő elnök, elnökhelyettesként folytatja munkáját. A másik elnökhelyettes Gajda Nóra (49), a vajdasági Kolibri a Családokért Egyesület vezetője lett.

Kiadó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége