OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 20., hétfő 11:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. május 20., hétfő (OS) - DK: Kétségbeejtően nő a kórházak adóssága - Követeljük, hogy a kormány haladéktalanul intézkedjen!

    Óriási felhalmozott tartozást görgetnek maguk előtt a magyar kórházak. Ez az összeg év végére könnyen elérheti a 70 milliárd forintot. A legnagyobb adósok továbbra is a Péterfy Sándor utcai kórház és a Honvédkórház.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány haladéktalanul kezelje a kórházak adósságait. A krízishelyzet már hónapok óta tart, a DK többször is figyelmeztette a kormányt és az Emberi Erőforrások Minisztériumát a közelgő katasztrófára, mégsem tesznek semmi érdemleges lépést. A kórházaknak nem a válságkezelés a feladatuk, a kijelölt kancellárok és pénzügyi biztosok, akiktől a kormány megoldást várt, mégsem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen az adósságok kezelését képtelenek voltak megoldani. Mi, európai magyarok azért dolgozunk az Európai Egyesült Államok megvalósításának tervén, hogy az európai egészségügyi minimum garantálja a betegeknek és az orvosoknak, hogy a kórházak zökkenőmentesen, európai színvonalon működjenek, és ne az adósságokon múljon a betegek élete.

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, a Honvédkórház korábbi főigazgatója
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.