OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 22., szerda 14:33

A Magyar Liberális Párt közleménye (4. rész)
    Budapest, 2019. május 22., szerda (OS) - Szabadai Viktor: Csak Sermer Ádám hozhat valódi változást Budapesten

    Így lehetőség nyílna többek között a parkolási anomáliák, a hulladékgazdálkodási nehézségek, vagy akár a közbiztonság jelenlegi problémáinak áthidalására. A Közvetlen Budapest pillér lényege, hogy az érintetteket, azaz a budapesti polgárokat minél több döntésbe vonjuk be, a helyi népszavazások feltételeit drasztikuson könnyítsük meg, és terjesszük ki jelenleg még nem működő területekre is, és minél több helyi népszavazáson keresztül mérjük fel a valós igényeket. Arról szól, hogy a budapesti városvezetés ne féljen a lakók véleményétől, hanem tegye minél könnyebbé és rendszeresebbé azok tisztázását. A Modern, vagy Digitális Budapest pillér pedig arról szól, hogy ne féljünk a 21. századi innovációtól, ösztönözzük a modern, megosztáson alapuló megoldásokat, a digitalizációt minden területen, a környezettudatosságot, ne próbáljuk a fővárost elszeparálni a modern kor vívmányaitól.

A Polgári Budapest program pártszimpátiától függetlenül minden fővárosi polgár érdekeit szolgálja, és nem taktikai, elvtelen alapokra épül. Meggyőződésem, hogy mind a főpolgármester-jelöltünk, mind a programja egy lehetőség a jelenlegi rendszerből való kilépésre. Egy esély, hogy szakítsunk a jelenlegi állampárti helytartó által üzemeltetett, kizárólag a Fidesz érdekeit szem előtt tartó rendszerrel, a vele sokszor szorosan összefonódott ellenzéki szereplőkkel, és hogy elvi, tartalmi alapon elhatárolódjunk a szélsőjobboldali politikától.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.