2024. április 26. péntek

2019. május 22., szerda 17:21

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 22., szerda (OS) - Titokban, közpénzen épülnek a fideszes migránsszállók

A kétes hátterű, több esetben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő letelepedési kötvényes migránsok ügye után a Fidesz újabb botrányos bizniszbe keveredett: közpénzből, titokban zajlanak a migránsmunkásokat kiszolgáló fideszes migránsszállók építései országszerte. A Fidesz lebukott, hiszen korábban közpénzből kiragasztott óriásplakátok ezrein harsogta a bevándorlók felé, hogy "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!", most pedig éppen Orbán Viktor kormánya az, amely ukrán, török, mongol, indiai stb. migránsmunkások ezreinek épít a legnagyobb titokban csinos hoteleket.

Egy 2017-es kormányrendelet alapján ugyanis már harmadik alkalommal írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium fideszes migránsszállók építésére. A Pénzügyminisztérium honlapján azonban mindhárom pályázat esetén csak a kiírás olvasható, a pályázatok eredményéről, a nyertes önkormányzatokról, a megítélt támogatás összegéről mélyen hallgatnak. Nem lennénk meglepve, ha kiderülne, hogy az építkezéseket mohó fideszes vállalkozók kapták, hogy a magyar adófizetők kárára tovább tollasodjanak. Mivel a pályázatok hazai forrásból, költségvetési támogatásból valósulnak meg, így a megkötött szerződések adatait a jogszabály és a Pénzügyminisztérium belső utasítása szerint is köteles lenne közzétenni a honlapján a minisztérium. Ám nem teszi: Orbán Viktor pártja még a saját maga által hozott jogszabályokat sem tartja be.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

------------------------------------------------------------------