OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 22., szerda 17:21

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 22., szerda (OS) - Titokban, közpénzen épülnek a fideszes migránsszállók

    A kétes hátterű, több esetben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő letelepedési kötvényes migránsok ügye után a Fidesz újabb botrányos bizniszbe keveredett: közpénzből, titokban zajlanak a migránsmunkásokat kiszolgáló fideszes migránsszállók építései országszerte. A Fidesz lebukott, hiszen korábban közpénzből kiragasztott óriásplakátok ezrein harsogta a bevándorlók felé, hogy "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!", most pedig éppen Orbán Viktor kormánya az, amely ukrán, török, mongol, indiai stb. migránsmunkások ezreinek épít a legnagyobb titokban csinos hoteleket.

Egy 2017-es kormányrendelet alapján ugyanis már harmadik alkalommal írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium fideszes migránsszállók építésére. A Pénzügyminisztérium honlapján azonban mindhárom pályázat esetén csak a kiírás olvasható, a pályázatok eredményéről, a nyertes önkormányzatokról, a megítélt támogatás összegéről mélyen hallgatnak. Nem lennénk meglepve, ha kiderülne, hogy az építkezéseket mohó fideszes vállalkozók kapták, hogy a magyar adófizetők kárára tovább tollasodjanak. Mivel a pályázatok hazai forrásból, költségvetési támogatásból valósulnak meg, így a megkötött szerződések adatait a jogszabály és a Pénzügyminisztérium belső utasítása szerint is köteles lenne közzétenni a honlapján a minisztérium. Ám nem teszi: Orbán Viktor pártja még a saját maga által hozott jogszabályokat sem tartja be.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.