OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 23., csütörtök 14:06

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. május 23., csütörtök (OS) - 2019. május 20-án a Parlamentbe látogattak az Országos Polgárőr Szövetség képviselői, ahol Kövér László házelnök is fogadta a küldötteket.

    Az Országgyűlés elnöke meghallgatta a polgárőr vezetők rövid tájékoztatóit a polgárőr szövetségek és egyesületek működéséről, a bűnmegelőzés terén elért eredményeikről.
Kövér László nagyra értékelte és szükségesnek minősítette a polgárőrök áldozatos munkáját, amelyet a települések közbiztonsága érdekében kifejtenek.
Magyarországon közel 63 ezer fő teljesít több mint kétezer polgárőr egyesületben szolgálatot. A polgárőrök önkéntes alapon, ellentételezés nélkül, szabadidejüket feláldozva végzik feladatukat.
Évenként több mint 9 millió órát vannak szolgálatban, ami egy főre vetítve átlagosan 150 óra önkéntes szolgálatot jelent.
Az utóbbi években a rendőrök és a honvédek oldalán a polgárőrök is kivették a részüket az illegális migráció elleni küzdelemből. A közterületeken és külterületeken végzett mindennapi bűnmegelőzési munkájuk mellett a katasztrófahelyzetekben, valamint a különféle gyermek- és családvédelmi, környezet- és egészségvédelmi vagy éppen közlekedésbiztonsági programok élén is segítik a rendfenntartást.
Töretlen elhivatottságukkal kivívták a rendvédelmi szervek, az önkormányzatok és mindenekelőtt az állampolgárok bizalmát.
Kövér László a magyar Országgyűlés nevében tiszteletét és köszönetét fejezte ki a találkozón jelen lévő, valamint az összes önkéntes szolgálatot teljesítő polgárőrnek.

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.