OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 25., szombat 14:02

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 25., szombat (OS) - Súlyos hazugságokra épül a magyar atombiznisz! -

    A paksi atomerőműben csütörtökön tapasztalt, és a múlt évben folyamatosan jelentkező problémák is bizonyítják, hogy az atomenergia nem stabil, és súlyos biztonsági kockázatokat hordoz.

A paksi bővítés generációkat eladósító projektje már megbukott, hiszen minden azt

alátámasztó kormányzati állítás hazugságnak bizonyult. A projektet azonnal le kell állítani a veszteség minimalizálása érdekében. A bővítéssel is összefüggésben lévő bodai atomtemető-projekt pedig személyesen a miniszterelnök hazugságára épül. Orbán Viktor négy éve helyben megfogalmazott konkrét ígérete ellenére a Pécs térségében élők véleményének megkérdezése nélkül született meg nemrég döntés a potenciális helyszín térségéről.

Az atomerőmű csütörtöki közleménye alapján az LMP társelnökei levelet írtak a vezérigazgatónak, azonnali tájékoztatást kérve.

A vezető – azóta sajtóközleményként is kiküldött –  válasza komoly rendszerproblémákra hívja fel a figyelmet. Az ugyanis, hogy a most tapasztalt meghibásodás nyomán a 3. blokkot előre nem látható módon le kellett állítani, rendkívül nyugtalanító. Ha nincs is nukleáris veszélyhelyzet, egy atomreaktor gyors leállítása mindig kockázatot hordoz, és minden esetben környezeti terheléssel jár, mert a bomlási hővel a Dunát melegítik.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.